Workflow instellen

Workflow koppelen aan bestaande content types

Indien een bestaand content type zonder workflow wordt voorzien van een workflow, zal een workflow status worden toegekend aan bestaande content items. In principe is dit de status die als "Default" geselecteerd is. Het is dus van belang om voor het toekennen van een workflow aan een content type te controleren wat de default status is.

Na het koppelen van een workflow wordt het content type opnieuw geïndexeerd. Dit kan enige tijd duren. Tijdens de indexering zijn nog niet alle content items en overzichten bijgewerkt naar de nieuwe instelling.

Indien een content type voorzien is van een "Disabled" veld, vervalt dit veld na het toekennen van een workflow. Deze wordt namelijk overschreven door de optie "Gepubliceerd" bij de workflow status. Indien de "Gepubliceerd" status van de workflow niet overeen komt met de "Disabled" status van het content item wordt het content item pas gewijzigd nadat dit door de redacteur is geopend en opgeslagen, om ongewenste veranderingen in publicatiestatus te voorkomen. Indien dit het geval is kan de volgende procedure worden gevolgd:

  • Stel de "Default" status bij de workflow in op de status status waarop de huidige gepubliceerde items terecht moeten komen. Dit moet een status zijn die "Gepubliceerd" is.
  • Wijzig de workflow bij het content type.
  • Bewerk de workflow en sla deze op zonder een wijziging te doen. Hiermee wordt de indexering versneld.
  • Houdt de "Bezig met indexeren" teller rechtsboven in de gaten. Wacht totdat deze (vrijwel) leeg is.
  • Stel de "Default" status bij de workflow in op de status status waarop de huidige ongepubliceerde items terecht moeten komen. Dit moet een status zijn die niet "Gepubliceerd" is en sla de workflow op.
  • Houdt de "Bezig met indexeren" teller rechtsboven in de gaten. Wacht totdat deze (vrijwel) leeg is.
  • Stel de "Default" status bij de workflow in op de status waarop nieuwe items terecht moeten komen.

Gebruikt u al Integrated? We helpen u graag om uw Integrated account te configureren.

Neem contact op

Probeer Integrated nu

Neem contact op